Болен черен дроб - Форум
Петък, 25.04.2014, 12:56

ВЕТЕРИНАРЕН ОНЛАЙН КОНСУЛТАНТ

[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
Page 1 of 11
Форум » Моето куче » КУЧЕТО МИ Е БОЛНО » Болен черен дроб (Какво още можем да направим?)
Болен черен дроб
РексиДата: Tuesday, 04.09.2012, 20:53 | Сообщение # 1
Группа: Гости

Рекси е 8-10 годишно куче. Има възпаление на черния дроб от 10-ина дена. Едва се държи на крака. Не е ял както трябва оттогава. От два дена е на стационар. С инжекционен антибиотик температурата се е нормализирала. Изхожда се тъмно. В урината има кръв, албумин и билирубин на средни нива. Преди седмица е правена кръвна картина и биохимия /високи левкоцити, АСАТ и АЛАТ, също и билирубин/, но антибиотикът и другите лекарства не са давани редовно, респ. той ги е плюел. /Става дума за строителен обект.../Чак, когато много се влоши, го заведоха на стационар. Там полагат добри грижи. Слагат и трансметил и витамини и други подсилващи организма неща. Понеже фирмата не поема разноските по лечението,а парите ги дават добри хора, от утре след обяд ще трябва сами да се грижим за Рекси. Антибиотикът ще го слагаме подкожно, понеже не можем мускулно, а другите неща през устата.
Питам се, какво още можем да направим за него? Да стои ли на затворено или да го пуснем навън? С какво да го храним, макар и насила? Бульони? Ориз? Да дадем ли нещо противопаразитно, защото има и такива абсцеси на черния дроб. /Ехография не е правена./ Алоето, дали може да помогне? Благодаря предварително за всеки съвет! smile
 
РексиДата: Сряда, 05.09.2012, 18:31 | Сообщение # 2
Группа: Гости

Рекси почина през нощта в клиниката. Отказали са бъбреците, ако се съди по отоците на главичката. Лекарите не можаха да направят аутопсия. Казаха, че най-вероятно черният дроб е бил предварително увреден и после някаква инфекция е влошила силно състоянието.
Другата версия беше, че е погълнал някаква отрова и първоначално я е преодолял, но е имало трайни увреждания на дроба. Обектът е добре ограден, но е близо до печалното място, където беше нахапан професорът и е възможно някой да е подхвърлял систематично отрова за мишки например. Другото куче, което е там, по същото време е било на лечение и не е поразено.
Възможно ли е вирусен хепатит да повали здраво и право куче за 10 дена?
Мой приятел каза, че след като е спрял да яде, е трябвало веднага да го захранваме венозно със специални смеси от аминокиселини и витамини. Или по-бързо да му бяхме прелели кръв.
Като се обърне каруцата, пътища много, но все пак е добре човек да знае, какво и най-вече, колко бързо да се прави!
Допълнителен проблем е сега женското куче, което остава само и сигурно много ще тъгува.
Ако все пак някой може да изкаже някакво мнение, нека сподели!
 
ron1991Дата: Събота, 07.09.2013, 08:51 | Сообщение # 3
Группа: Гости

Благодаря нему Р’С‹ сможете приятно удивлять РІ. <a href=http://domocenki.ru/xls/forum/opera-mini-5-rusifikator-ot-feya.html>сайт</a>
<a href=http://food74.ru/jsk/wap-igrushki/besplatnyie-free-programmyi-soft-igryi-na-telefon-mobilnyiy.html>скачать</a> Отправка РЅР° номера телефонов недоступна.
 
Форум » Моето куче » КУЧЕТО МИ Е БОЛНО » Болен черен дроб (Какво още можем да направим?)
Page 1 of 11
Search: