КОТКИ - ВЕТЕРИНАРЕН ОНЛАЙН КОНСУЛТАНТ
Четвъртък, 24.04.2014, 13:01

ВЕТЕРИНАРЕН ОНЛАЙН КОНСУЛТАНТ

Site menu
На линя сме от
реклама
НА ЛИНИЯ
Онлайн са: 1
Гости: 1
Потребители: 0
Block title
СТАТИСТИКА
КАЛЕНДАР
«  Април 2014  »
НдMoTuWeThFrSa
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
ЧАТ
500
ИНФО
Моето зайче от няколко дена куца с дясното задно и предно краче. Водих го на лекар, каза че няма видима травма,но то пак не ходи добре и не може да се вдига на задните си крачета както правеше преди. Ходи на една страна Много е умърлушено?

Здравейте,кучето ми роди през ноща за първи път и не си приема кученцата. Едно от тях вече е умряло. Моля Ви някой да ми каже как да я накарам да приеме останалите живи,защото най вероятно и те ще умрат.

Здравейте, много ви моля за съвет! Имам котарак на 6 месеца и от 2-3 дена не яде и повръща само бяла пяна. Заведох го на лекар биха му лекарство за повръщане и диария, антибиотик и физиологичен разтвор, защото беше обезводнен. Притеснявам се много, продължава да не иска да яде, спи по цял ден, изобщо не играе, свали 300 грама за 2-3 дена. Кажете ми какво да правя, не искам да го загубя, много ми е миличък, спасихме го когато беше на 4-5 дена.
Благодаря предварително!

Имам нужда от съвет.. имам персийско коте на 5 месеца .. днес за един час повърна 2 пъти.. не е жизнена.. повърна бистра пяна (като слюнка).. да я заведа ли на ветеринар..

4ovek zarazen ot jivitinska krasta moje Li da zarazi drugi hora 4rez pryak kontakt

Здравейте на 05.8.2013 г. заплодихме кучето си , порода минидакел.Днес е 09.10.13 и няма никакви признаци за раждане.Трябва ли да предприемем нещо , или да изчакаме.

Main » КОТКИ
« 1 2 3 4


Вътрешните паразити периодично застрашават здравето на котките, а също така и здравето на хората, особено на децата. Ето защо за да съхраните здравето на вашият домашен любимец, както и здравето на вашето семейство, особено важна е ефективната борба с вътрешните паразити по животните.
Моята котка има ли вътрешни паразити?
Паразитните инвазии са често срещани при котките. Счита се, че поне една котка на всеки три има паразити. Рядко се срещат котки, които не са били инвазирани поне веднъж в живота си. Клиничните симптоми на опаразитяването зави... Read more »

Прикрепления:
Категория: КОТКИ | Видян: 1522 | Дата: 04.02.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментари (2)

Предлагаме ви да опитате няколко прости, не особено скъпи начина, за да направите котката си щастлива. Тя ще ви отвърне с повече любов и привързаност. 

Как да й помогнем да бъде нещо повече от обикновена котка?

Поставете на подходящо място отвън къщичка или хранилка за птици, за да може котката да наблюдава птиците.

Посадете растения, които привличат пеперуди и насекоми. Ако котката е домашна, поставете ра... Read more »

Прикрепления:
Категория: КОТКИ | Видян: 712 | Дата: 03.02.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментари (0)

ВОДОЛЕЙ (21 януари - 20 февруари)


Котката – водолей е лъжлива натура, която често не е в съгласие със себе си. От една страна иска да бъде любяща и ласкава, а от друга – няма нищо против да покаже ноктите си. Ще си поиска мляко, а след това дълго и нерешително ще стои пред паничката си. Такова непредсказуемо поведение, разбира се, дразни собственика на водолея, а котката се забавлява, гледайки как се ядосвате! КОЗ... Read more »
Прикрепления:
Категория: КОТКИ | Видян: 1355 | Дата: 03.02.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментари (0)

Котката е най-популярният домашен любимец в света.
Тя съпътства хората вече повече от 12-13 000 години (или поне това ни е известно до момента). Но във всеки момент си остава истински представител на семейство
Felidae, обединявашо толкова различни диви котки като снежния леопард и котката на Палас, усурийския тигър и планинската котка от Андите.
Като цяло всички котки от семейството са индивидуалисти и обичат да живеят в самота (с изключение на лъвовете). Номадският начин на живот е непоносим за тях и фелинолозите предполагат, че това е основната причина малките диви котки да се сближат с човека
, когато той започва да води ус... Read more »
Прикрепления:
Категория: КОТКИ | Видян: 1452 | Дата: 02.02.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментари (0)


Изборът на котка трябва да бъде добре обмислен и съобразен с всички членове на вашето семейство. Добре е преди това да разговаряте със стопани на котки, които да ви запознаят с проблемите, свързани с отглеждането, както и със специалисти, които да ви обяснят специфичните особености за избраната от вас порода. Трябва да решите какъв пол ще бъде вашето коте във връза с предстоящите разгонвания, евентуални раждания и бягства от дома през периода на размножаване (пролет и есен).
Взимането на възрастна котка понякога е свързано с проблеми относно адаптирането й към новото жилище и собствениците. Затова се препоръчва винаги да уговаряте пробен срок от половин месец, през който можете да я върнете на старите стопани, ако възникнат непреодолими трудности.

Ако взимате котка от двор или улица, задължително трябва да бъде прегледана за заразни и паразитни заболявания от ветеринарен лекар.
Би трябвало, когато взима... Read more »
Прикрепления:
Категория: КОТКИ | Видян: 809 | Дата: 01.02.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментари (0)
Родината на Сиамската котка - една от най-изящните и красиви породи котки, е Сиам (древното име на днешен Тайланд), откъдето произхожда името й. Сиамската котка има древен и кралски произход. Привилегия за отглеждането имали само висшите класи - кралете в дворците и духовниците в хра- мовете. На обикновените хора било разрешено да гледат само кучета. В Китай отглеждането на сиамски котки било дворцова привилегия за императорската фамилия. През 1871 г. крал Рама V наредил няколко от дворцовите сиамски котки да се изпратят като височайши подарък в Европа. Десет години по-късно пратка от сиамски котки заминала и за северноамериканския континет. В Западна Европа обаче развъждането им в истинския смисъл на думата започва едва през 1884 г., когато от Банкок се завърнал в родината си консулът на В... Read more »
Прикрепления:
Категория: КОТКИ | Видян: 1959 | Дата: 01.02.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментари (2)

1-7 8-14 15-21 22-27